Köln – Az ELO Digital Office GmbH elnyerte a DMS Expo innovációs díját

Az ELO Digital Office GmbH elnyerte a Kölni vásárnak a DMS Expó-n szeptember 9-én kiosztott 2008. évi innovációs díját. A stuttgarti ECM gyártó az ELO Business Logic Provider (BLP) nevű termékével nyerte el a legjobb szoftveres megoldásnak kijáró kitüntetést. A modul meggyőzte a vásár látogatóit, hiszen a felhasználónak egyedülálló módon nyújtja a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) gyakorlatba való átültetésének lehetőségét. Az ügyviteli alkalmazások az ELO BLP segítségével tökéletesen illeszkednek az átfogó vállalati munkafolyamatokhoz. Technológiai tekintetben az ELO ezzel a modullal teljesen új utakra lépett a DMS/ECM projektek megvalósításának területén.

A kölni vásáron idén már harmadszorra ítélték oda a dokumentum- és vállalati tartalomkezelés területén (DMS/ECM) elért eredményekért és létrehozott új termékekért az innovációs díjat. A díjazott termékek minden esetben felhasználóbarát új fejlesztések, amelyek a vállalatok új, innovatív, olcsó, könnyen használható és telepíthető technológiák iránti igényére reagálnak. Éppen ennek a kihívásnak a kielégítésére vállalkozott az ELO a BLP megoldással: a modul elkülöníti az alkalmazási- és az üzleti logika szintjeit. A felhasználó egy tervező eszköz segítségével egyszerűen modellezheti az ügyviteli munkafolyamatait. A DMS-/ECM projektek így sokkal gyorsabban megvalósíthatóak.

A harmadik fél által szállított és támogatott – például ERP – rendszer változtatása illetve verziócseréje esetén, mindössze minimális illesztés szükséges az alkalmazási logika szintjén, hiszen az üzleti/ügyviteli folyamatok rendszere (business logic) változatlan marad. Az ügyfél befektetése időtálló marad és költséget takarít meg. Az ELO BLP már tavasszal is nyert kitüntetést a SOA területen elért eredményeiért.