Mindmanager

mindmanagerHatékony és termelékeny szellemi munka – csapatban és egyénileg egyaránt. Egyedülálló információ-leképezési és megjelenítési technikájával – a gondolattérképek (mind mapek) létrehozásával – a MindManager hathatósan segíti az adatok, ötletek megragadását, összegyűjtését, szervezését, mások elé tárását.

Ötletek, célok, lehetőségek. Hogyan láthatná egyszerre a részleteket és az egészet – a fát és az erdőt? Hogyan haladhatna gyorsan? A válasz egyszerű: vizuális gondolkodással. Ennek pedig legjobb eszköze a Mindjet MindManager. Az adatokat szemléletesen ábrázoló gondolattérképen – mind mapen – az alapötlet körül áttekinthetően kirajzolódik mindaz, ami csak hozzá kapcsolódik és belőle levezethető.

Mi az újszerű a MindManagerben?

A különböző forrásokból származó adatok vizuális megjelenítésében nyújt hatalmas támogatást.

projekttervEz az jelenti, hogy a különböző adatok nem nyersen, felsorolva jelennek meg a képernyőn, mint mondjuk egy táblázatban, hanem egy műszerfalszerű felületen kerülnek ábrázolásra. A könnyen elsajátítható szerkesztő felületen egyszerűen „Drag and Drop” segítségével lehet a rendelkezésre álló információkat, feladatokat rendezni, priorizálni.

Az adatok összegyűjtését követően szemünk előtt láthatóvá válik az egész projekt részleteiben és összefüggéseiben egyaránt.

Ezt hívjuk gondolattérképnek!

 

Segít a MindManager a projekt tervezésében is?

Igen, hiszen az igazán kreatív gondolatok akkor születnek, amikor egyben látjuk a feladatot és a kapcsolódó folyamatot, a kapcsolatokat és kapcsolódásokat, a határidőket, és minden más fontos információt, melyek releváns lehetnek egy projektben. A vizuális megjelenítésen túl a MindManager hasznosítható a feladatok jóváhagyásában, az üzleti követelmények megjelenítésében, a projektek megvalósulásának követésében, költségvetés nyomonkövetésében és akár a stratégiai prioritások meghatározásában is.

Milyen előnyökkel biztosít a Mindjet MindManager használata?

  • időt takarít meg, mert csökken a többszöri adatrögzítés és a megbeszélések száma,
  • a vizuális ábrázolásnak köszönhetően megnő a stratégia tervezés és a döntési folyamat hatékonysága,
  • egyszerűsödik és áttekinthetővé válik az információ kezelése,
  • javul a csapatok közötti együttműködés,
  • gondolatait könnyen megoszthatja: a térképéből gombnyomással beszámolót, diasorozatot vagy weboldalszerű riportot is készíthet.

Milyen területeken lehet használni?

mapA MindManager fő alkalmazási területei a projektek tervezése és megvalósítása, üzleti stratégia megalkotása, „brain storming”, kommunikáció és analízis.

Elérhetem a gondolattérképeimet távolról?

MindManager mobil verziójával nem csak a már elkészült térképek érhetőek el, hanem utazása során könnyedén készíthet újabb térképeket. Mobilján keresztül a már lévő térképekhez ötleteket fűzhet, kezelheti feladatait, vagy éppen megoszthat újabb térképeket.

Mindjet Mobil alkalmazások a MindManager PLUS és egyéb Mindjet internetes előfizetésekhez mellé érhetőek el, Android és iOS környezetben.

Vélemény

„A MindManager szoftver bevezetésével lényegesen, átlagosan harmadára csökkent a tanácsadói és projektmegbeszéléseken a problémafeltárásra és dokumentálásra fordított idő. A projektmegbeszélésen a résztvevők aktív közreműködésével épül a „mind map”, amely akár önmagában, vagy a belőle automatikusan generálható Word, PowerPoint, MS Project, Visio, netán HTML állomány formájában már maga kész dokumentáció.”

Pesti István, alapító-ügyvezető, P-Invent Kft.

Akik Magyarországon a MindManager mellett döntöttek:

A.A. Stádium, Arcus, Artemisszió Alapítvány, Asotiatia Consult Scolari, BABIKSZI, BAT, BME, BT, Budapesti Értéktőzsde, CLAAS Hungária, Connexis, DSR, EQNet, Erste Bank, FOTEX-OFOTÉRT, Geoinfo, Global-Spares, Grundfos, HB Számítástechnikai Kft., HyperTeam, ICG, Interlakk, Kaposvári Egyetem, Lufthansa Technik, Magyar Nagylexikon Kiadó, MAVIR, MFB, Mondi, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), NetAcademia, Peet&Cook, P-INVENT, Piarista Szakkollégium, PROVICE, Raiffeisen Bank, RAINFOREST, RAMSYS, RAN, RICOH, Schneider Electric, SEMPERVIVUM, SKYCentrum, Softinvest, Széchenyi István Egyetem, TÜV Rheinland, VELUX…

Kapcsolat

Érdekel a véleménye! Lépjen kapcsolatba velünk!

Kérdése van? Írjon nekünk!