XML eszközök

xml eszkozokA 21. században a szöveges tartalom tárolásának és továbbításának elsődleges nyelve az XML. Ezen szabványos formátumú tartalomnak a kezeléséhez sok cég készít eszközöket szerte a világban, amelyek az XML használatát könnyítik meg vagy hasznosítják a benne rejlő előnyöket.

Az Ovitas Kft. a projektjei sok eszközt próbált ki az elmúlt 15 évben és a legtöbbször alkalmazott eszközök gyártóival viszont eladói szerződést kötött. Az általunk forgalmazott eszközök megvásárlása mellett tanácsadás igénybevételére is van lehetőség, szívesen segítünk a megfelelő eszköz vagy eszközök kiválasztásában.

Altova XML eszközök

Az 1992-ben alapított, két központját Amerikában és Bécsben működtető Altova az XML fejlesztőeszközök világpiacának éllovasa. Az innovatív szelleméről, ügyfélközpontú beállítottságáról ismert cég elsősorban XMLSpy elnevezésű XML fejlesztői környezetével szerzett nevet, de emellett egy sor más XML, adatkezelési, UML és webszolgáltatási eszköze is világszerte elterjedt.

Az Altova szabványos, platformfüggetlen megoldásokat kínál, s ennek megfelelően aktív tagja a World Wide Web Konzorciumnak (W3C) és az Object Management Groupnak (OMG).

Ma a vállalat termékeivel 100 ezernél több cégnél több mint kétmillió regisztrált felhasználó dolgozik. Az Altova referencialistáján ott találjuk gyakorlatilag a teljes Fortune 500-at – azaz a világ félezer legnagyobb vállalatát -, de alkalmazzák eszközeit egyszemélyes vállalkozások is.

Cégünk az Altova – www.altova.com – termékeinek magyarországi forgalmazója.

PTC Arbortext XML Editor

Az Arbortext XML Editor kulcsszerepet játszik a dinamikus, médiafüggetlen és újrahasznosítható elemekből építkező publikációk készítésénél és karbantartásánál.

Az Arbortext Editor támogatja:

  • Dokumentum komponensek készítését és szerkesztését, dinamikus dokumentumok generálását;
  • DITA és DocBook publikációs szabványok használatát;
  • A tartalom vállalaton belüli sokoldalú újrafelhasználását;
  • A konzisztens, pontos és rugalmas információ-kezelés növelését;
  • Interaktív grafikák kezelését a publikációkban.

Az Arbortext és XML technológia alkalmazása biztosíték a dokumentációs, publikációs és fordítási költségek csökkentésére.

Az Ovitas által képviselt CLS (Content Lifecycle Suite) is szervesen integrálja az Arbortext Editort.

<oXygen/> XML Editor

Az <oXygen/> XML Editor a világ egyik legjobb XML szerkesztő rendszere – amely tökéletes megoldást kínál a kezdő, vagy éppen az XML világában járatos fejlesztőknek számára is. Az <oXygen/> XML Editor az egyetlen olyan eszköz, amely valamennyi XML séma nyelv használatát támogatja. Az XSLT és XQuery támogatást robosztus debuggerrel és teljesítmény profilokkal támasztják alá. Az <oXygen/> kiváló megoldás valamennyi XML alapú technológiához, ideértve az XML adatbázisokat, XProc pipeline-okat, illetve webes szolgáltatásokat is.

Speciálisan a szerzőknek és tartalomkezelőknek szánt termék, az <oXygen/> XML Author egy a W3C CSS szabványán alapuló, konfigurálható és bővíthető vizuális megoldás. Mindez egyszerűen használható és beépített DITA, DocBook, TEI és XHTML támogatással.

Az <oXygen/> XML Editor platform független megoldás, így a legfontosabb operációs rendszereken elérhető (Windows, Mac OS X, Linux, Solaris), valamint önállóan, illetve Eclipse plugin-ként is használható.

Kapcsolat

Érdekel a véleménye! Lépjen kapcsolatba velünk!

Kérdése van? Írjon nekünk!