MS Office integráció – Desktop csomag

Az ELO elsőként mutatta be a DMS piacon a speciálisan a Microsoft Office felhasználók számára készített dokumentumkezelő megoldását, melynek használata során a felhasználónak nem kell kilépnie a megszokott munkafelületről. A modul integrálódik a Microsoft Office szoftverekbe, így nincs szükség új szoftver telepítésére vagy megtanulására, hiszen a felhasználó a megszokott felületéről tudja kezelni dokumentumait.

Az ELO dokumentumkezelő rendszer és a Microsoft Office összeköttetése .NET alapú technológián nyugszik. Az összeköttetés segítségével a Microsoft Outlook ELO kliensként üzemel, számos dokumentumkezelő funkcióval bővítve a Microsoft alkalmazást. Néhány funkció:

  • A felhasználók közvetlenül az Outlookból férnek hozzá az archívumhoz.
  • Bármilyen formátumú dokumentum megjeleníthető a különböző Microsoft alkalmazásokból
  • Az e-maileket egyszerűen Drag&Drop segítségével tudjuk archiválni.
  • A dokumentumok kikölcsönzése és visszahelyezése az archívumba automatikusan történik.
  • A felhasználó az Outlook felületéről tud a teljes archívumban keresni.
  • A találati listák közvetlenül az Outlookban jelennek meg, így sokkal átláthatóbbak.

ELO kiegészítők Microsoft Office-hoz

A felhasználók a számukra megszokott módon tudják megnyitni és eltárolni Microsoft Word, Microsoft Excel, vagy Microsoft PowerPoint dokumentumaikat. A rendszer nagy előnye, hogy a dokumentumok nem a felhasználó lokális gépén a fájlrendszerben tárolódnak, hanem egy központi védett archívumban. A rendszerben rendelkezésre állnak olyan megszokott dokumentumkezelő funkciók, mint a kikölcsönzés és visszahelyezés, vagy a verziókövetés. A felhasználó a már ismert fa-struktúrájában tud navigálni az archívumban, és innen tudja megnyitni a dokumentumokat.

A csomag tartalmazza az iSearch modult

Az ELO DMS Desktop Csomag tartalmazza a nagyteljesítményű ELO iSearch funkciót is. A funkció tartalmaz helyesírás javítást, illetve lehetőséget ad fogalmak összekapcsolására az ÉS, VAGY, NEM kapcsolatokkal. A lingvisztikai kereső segítségével a fogalmak alapformájukra lesznek bontva, így például amikor a „Könyv” fogalomra keresünk, akkor a „Könyvek”, „Könyveket” vagy „Kézikönyv” fogalmak is megjelennek a keresési eredmények között. Az iSearch segítségével jelentősen megnövelheti találati arányát, így sokkal gyorsabban megtalálja a keresett dokumentumot.

Amennyiben ELOprofessional, vagy ELOenterprise licencet vásárol, természetesen megkapja a Microsoft Office integrációt is, az imént felsorolt összes előnyével együtt.