Tartaloméletciklus – menedzsment

eletciklusNapjainkban megszülető szöveges dokumentumok nagy része valamilyen MS Word-szerű szövegszerkesztő programban készülnek, szépen formázva, oldalakra tördelve. Ezek a dokumentumok a tartalmat és a formázást egyben tartalmazzák. Bizonyára mindenkinek volt már problémája egyik dokumentumból egy másikba másoláskor a stílusok összekavarodásával.

Erre problémára létezik megoldás, az XML (Extensible Markup Language), ami 1998 óta egy W3C ajánlás. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy egyedi megjelölésekkel az információ tartalmát írjuk le és ne formázási utasításokat adjunk. Még erősebb eszköz, hogy az egyedi megjelöléseket egy szabályrendszerbe lehet foglalni, ami segítségével programmal eldönthető, hogy egy dokumentum megfelel-e az elvárt struktúrának vagy sem. Az XML technológiára az elmúlt években sok kiegészítő ajánlás épült, amelyeket különböző programok alkalmaznak is. Megoldásainkban teljes körű támogatást és XML szolgáltatásokat nyújtunk.

Hosszan élő tartalom

Az XML technológia alkalmazása olyan szöveges információk esetén gazdaságos, amelyek hosszú távon értékesek, fontos folyamatos karbantartásuk. A tartaloméletciklus-menedzsment a tartalom megszületésétől, a szerkesztési folyamatokon keresztül a publikálásig nyomon követi az információt, amelynek során számos lépés automatizálható.

A tartalom életútjának leírásához készülő munkafolyamatok optimalizálásának köszönhetően a vállalat mind alkalmazottai, mind ügyfelei számára kiváló minőségű információszolgáltatást nyújthat.

Tipikus felhasználási területek jogi anyagok kezelése, technikai dokumentációk, nagyvállalatok belső szabályzatai és nem utolsó sorban szótárak-lexikonok készítése és karbantartása.

Újrafelhasználhatóság

A tartalomkezelő megoldásaink az információ-logisztika elveire épülnek: strukturált és struktúra nélküli adatok feldolgozására, integrálására, bejárására és keresésére egyaránt alkalmasak. A felhasználó azt – és csak azt – az információt találja meg, amire szüksége van, s abban a pillanatban, amikor szüksége van rá. A feldolgozás (export vagy publikálás) során a tartalom rögzített szabályok szerint testre szabottan, a kívánt médiumra optimalizáltan jelennek meg. Így ugyanaz a szöveges tartalom egységesen tud megjelenni a Weben, könyvben vagy akár a mobiltelefon képernyőjén.

A hatékony szabályok felépítéséhez nélkülözhetetlen az információs egységek jó metaadatozása, így a tartaloméletciklus-menedzsment sokszor kiegészül tudáskezeléssel és információelérés-menedzsmenttel is. Ezen metainformációk szintén kezelhetőek az XML technológia segítségével, így könnyen együtt kezelhetjük a szöveges információval.

Tartaloméletciklus-menedzsment megoldásainkban az Empolis által kifejlesztett Content Lifecycle Suite csomagot alkalmazzuk.

Kapcsolódó információk

ELO termékcsalád

Rólunk

Letölthető anyagok: Ovitas infotár

Kapcsolat

Érdekel a véleménye! Lépjen kapcsolatba velünk!

Kérdése van? Írjon nekünk!