Hannover/CeBIT – ELO WCM – a piacérett megoldás

Az ELO Digital Office GmbH a CeBIT vásár 3-es számú csarnokának C40-es standján mutatja be a mára piacéretté vált webes tartalommenedzsment (Web-Content-Management – WCM) modulját. A cég sajátfejlesztésű modulja nem csak a már meglévő ECM funkciókészletek mellé szolgál hatékony kiegészítésként, hanem lehetővé teszi egyebek között webes oldalak egyszerű létrehozását és kezelését is. Mindemellett még támogatja különböző nyelvek párhuzamos használatát is. A szerkesztők különös fontosságot tulajdonítottak az adatbiztonságnak, amit egy nagykapacitású  felhasználó- és jogosultságkezelő rendszer garantál. A cég törzsvásárlói az új technológiát nagyobb telepítési költség vagy ráfordítás nélkül azonnal használatba vehetik. Az ELO az első német ECM forgalmazók egyike, amely az ECM funkciókészletet saját web tartalommenedzsment-modullal bővítette. A rendszer-architektúrára vonatkozó következetes elképzeléseihez híven a stuttgarti gyártó az ügyfelei számára a WCM modul közvetlen integrálhatóságát kínálja a meglévő folyamat-feldolgozási rendszerkörnyezetbe: a workflow összetevők, a jogosultsági rendszerek, a dokumentumformátum és az oldalkezelési funkciók az óramű pontosságával működnek együtt. Az alapértelmezett funkciók egyszerű beállításával gyorsan létrehozhatóak a navigációs útvonalak és a tartalmi oldalak. A grafikai megjelenés rugalmassága sokrétű és egyéni formázási megoldást tesz lehetővé az internetes megjelenésben. A kevésbé gyakorlott felhasználókat mintaoldalak és stílusminták segítik abban, hogy saját képanyaggal ellátott, vonzó honlapokat hozhassanak létre.

Többnyelvűség – mint alapszolgáltatás

A globalizálódás előrehaladásával elengedhetetlen, hogy termékeinket, illetve szolgáltatási palettánkat több országban is kínálhassuk egyidejűleg. A piacon található WCM rendszerek nagyobbik része azonban nincs felszerelve erre alkalmas funkciókkal, hiszen nem többnyelvű használat céljára készültek. Ennek megfelelően nem képesek internetes oldalakat több nyelven, de egy tartalmi szerkezetben kezelni. Az ELO számára ez az opció azonban nem ráadásnak, ha nem kötelező feladatnak számított: az ELO WCM rendszer segítségével több nyelv is kezelhető egy meghatározott tartalmi szerkezetben közvetlenül és párhuzamosan. A felkínált nyelvkészlet még további országok nyelveivel is bővíthető anélkül, hogy nagyobb rendszer-karbantartási és harmonizációs szükséglet lépne fel. Ha például központilag új, angol nyelvű tartalmakat illesztünk be, a rendszer célzottan minden előre meghatározott nemzeti nyelven levezérli a publikációs és fordítási folyamatot.

Nagyfokú biztonság

A nagykapacitású ELO felhasználó-kezelo és jogosultságkiosztó rendszer igen nagyfokú biztonsági szintet garantál, miközben megakadályozza az információk ellenőrizetlen közzétételét. Az integrált HTML Editor segítségével a vállalatnál bármely felhasználói csoport képessé válik arra, hogy saját tartalomközlő oldalait a megszokott ELO környezetbol indulva gyorsan és kényelmesen nyilvánosságra hozza az Interneten. A teljes tartalmi volument az ELOenterprise irattári szerver kezeli, mégpedig nagyfokú biztonsággal, és egyúttal a tartalmi oldalak hosszú távú, írásvédett archiválásáról is gondoskodik a megszabott iratőrzési időtartamok betartásával. Az ELO WCM rendszerben szintén rendelkezésre álló workflow-motor mindezek mellett lehetővé teszi az igen összetett és nagymennyiségű iratra kiterjedő engedélyezési és szerkesztési folyamatmunkák biztonságos vezérlését is.

Az ELO WCM leegyszerűsíti az információk és fontos tartalmak eljuttatását az ügyfelekhez és üzleti partnerekhez. Rendkívüli előnye a már adott ECM infrastruktúrákkal való szoros együttmuködés képessége, aminek köszönhetően a telepítéssel és összehangolással kapcsolatos ráfordítások korlátok között tarthatóak. További pluszpontot jelent, hogy a rendszer zökkenőmentesen illeszthető be a már korábban kialakított munkafolyamatok láncolatába, ami növeli ezek átjárhatóságát és átláthatóságát. A gyakorlati tesztpróba lebonyolításában való részvételre már az ELO WCM modul készítésének első hírére a vállalat számos törzsvásárlója jelentkezett. Az ELO annyira bízik saját WCM moduljában, hogy március eleje óta annak segítségével kezeli saját internetes tartalmait.