Hannover/CeBIT – Bemutatkozik az ELO Business Logic Provider (BLP)

Az ELO Digital Office GmbH a CeBIT vásár 3-es számú csarnokának C40-es standján mutatja be első alkalommal az ELO Business Logic Provider (BLP) rendszert: az újonnan kifejlesztett szerver-összetevő a szolgáltatásorientált rendszer-architektúra (SOA) elvén nyugszik, ennek köszönhetően a már korábbról meglévő alkalmazások zökkenőmentesen beilleszthetőek az átfogó vállalati munkafolyamatokba. Ezzel teljesen feleslegessé válnak a költséges programozási és parancsfájl-írási feladatok. Az ügyfelek mindenek elott az ECM projektek gyors megtérülésből valamint a rendszer könnyű karbantarthatóságától remélhetnek hasznokat, – ami a gyakorlat nyelvére fordítva nagyfokú költségtakarékosságot és a beruházás értékének jövőbeli maradandóságát jelenti. A SOA elvére támaszkodva új lehetőségek nyílnak meg az ügyfelek IT rendszerei számára: az ECM rendszerek már nem elszigetelt individuális alkalmazásokként működnek, hanem sokkal inkább alapvető jelentőségű rendszerelemként dolgozó platformként, amely különféle szolgáltatásokat szervez együttműködő egésszé. A központi tartalommenedzselő és irattári platformként tevékenykedő ECM rendszerek kulcsfontosságú technológiává lépnek elő, és áttekinthető folyamat-szemlétet tesznek lehetővé.

Modellezzünk platformokon átívelő adatkezelési és ügyviteli sort!

Ennek a filozófiának a jegyében egészítette kis az ELO Digital Office saját ECM funkciókészletét az ELO Business Logic Provider rendszerrel. Az  ELOenterprise nyílt tartalommenedzsment-platformként kivételezés nélkül kapcsolja egybe az összes alkalmazás szolgáltatásait, és teszi ezzel lehetővé az egyébként egymással versengő alkalmazási rendszerek egymással folytatott kommunikációját, függetlenül attól, hogy ezek Windows vagy Linux platformon futnak-e, illetve, hogy Lotus Notes adat-tartalmakat a Microsoft alkalmazási rendszer mélyrétegeiben kell-e elhelyezni. A rendelkezésre álló konfigurációs és formázási rendszereszközökre támaszkodva a felhasználók az új BLP modul segítségével modellezhetik a vállalati szintű adatkezelési és ügyviteli lépések sorrendjét. Az alkalmazások és az ügykezelés logikai rendszere különválik. Ez nagyfokú specializálódást és standardizálást tesz lehetővé az egyes üzleti szférák ügykezelési folyamatainak megfelelően. Az egyes alkalmazások együttműködése mintasablonok segítségével konfigurálható: az adatbanki táblázatok jogosultság szerinti irányítása és a funkciók sorrendje pofonegyszerűvé válik.

A leggyakrabban használt ERP rendszerekbe történő integráció

Az ERP környezetben, legyen az SAP, Navision vagy Microsoft Dynamics AX (régebben Axapta) alapú, az ELO BLP nagyszámú jövőbe mutató lehetőséget nyit meg. Egyebek között például leveleket hozhatunk létre automatikusan az irattárban elmentett kész szövegrészek segítségével, majd ezeket feltöltjük az adott ERP rendszer aktuális adataival, végül az elküldést követően irattárba helyezzük a megfelelő ügyfélkartotékban. Az ELO BLP elmenti a feldolgozási lépések sorrendjét az ügyviteli mintasablonba. Így lehetővé válik, hogy a már előre beállított üzletág-specifikus mintasablonokat betöltsük a formátumkezelőbe. A nagykapacitású formátum-eszköztár segítségével a paramétereket egy-kettőre testre szabhatjuk a saját cégünknél fennálló valós követelményeknek megfelelően. Ezzel teljesen feleslegessé válnak a költséges programozási és parancsfájl-írási feladatok. Az alaposan szervezett ügyviteli logikai rendnek köszönhetően az egyes projektek átfutási ideje a töredékére csökkenthető. Az ügyfelek haszna a nagyfokú költségtakarékosság és a szoftverberuházásuk jövőbeli értékállósága: az update lehetőségének fenntartása ugyanis alapvető rendszerkövetelmény.