Elektronikus számlakezelés az IBV-nél

Az IBV Hungária Kft. célul tűzte ki a nagy mennyiségben beérkező szállítói számla kezelésének hatékonyabbá és áttekinthetőbbé tételét. Fontos szempont volt a hazai jogszabályoknak való megfelelés, a számlafeldolgozás átfutási idejének csökkentése, kapcsolódás a cég üzletmenetében használt vállalatirányítási rendszerhez.

Előzmények

A cégvezetés számára egyértelmű volt, hogy a papír alapú feldolgozás helyett az elektronikus feldolgozást célszerű választani, amely megoldja az elektronikus formában beérkező számlák feldolgozását is. A papír alapú számlák beérkezés után digitalizálásra kerülnek, így a folyamatban részt vevők már csak az elektronikus változattal dolgoznak. Az elektronikus aláírás alkalmazásával pedig megoldható a papír dokumentumok selejtezése.

Az IBV olyan rendszert keresett, amely az elektronikus dokumentumkezelésen és archiváláson kívül támogatja az elektronikus folyamatok kialakításának lehetőségét.

A rendszer

A választás a fenti követelményeket kielégítő ELOprofessional rendszerre eset. A döntésnél figyelembe vették a rendszer testre szabhatóságát és felhasználóbarát, könnyen elsajátítható kezelését is.

A bevezetéssel az IBV cégünket, az Ovitas Magyarország Kft-t bízta meg. A munkát szeptember elején kezdtük meg, és az eredményes tesztelést követően november elején adtuk át a rendszert, amely jelenleg már éles üzemben támogatja a számlafeldolgozást.

A kivitelezés során a KPMG Tanácsadó Kft-vel dolgoztunk közösen.

 

Az IBV-ről:

“Az IBV Hungária Világítástechnikai és Műanyagipari Kft. a németországi IBV Holding tagjaként 1993-ben kezdte meg termelését a jelentős műanyagipari hagyományokkal rendelkező Kiskunfélegyházán. Vállalatunk – dinamikus fejlődésének köszönhetően – ma Európa egyik vezető por- és páramentes ipari lámpatest gyártója.

Tevékenységünk alapvető részét saját fejlesztésű, fénycsöves vagy LED-del szerelt, magas IP védettségű, ipari lámpatestek, másik részét megrendelőinkkel közösen fejlesztett üvegszál erősítésű műanyag termékek (konyhai mosogatók, villamos-, valamint telekommunikációs berendezések) gyártása képezi.”

Forrás: http://ibv.hu/hu/rolunk