Web tartalomkezelő az ELO Digitaltól!

Az ELO Digital bejelentette, hogy az Európában többszázezer munkaállomáson eredményesen bevezetett dokumentumkezelő termékcsaládját Web Content Managment (WCM) rendszerrel bővíti. Ezáltal lehetővé válik, hogy az eddigi szigetszerű megoldások helyett a vállalatok szervesen integrált rendszert használjanak mind a belső dokumentumok kezelésére, mind az intra- és internetes megjelenésre. Természetesen a WCM teljes mértékben kihasználja az ELOprofessional vagy ELOenterprise alkalmazásokban megszokott funkciókat, mint például a verziókezelés, keresés, workflow támogatás vagy archiválás. Az ELO Digital Office kiszélesíti termékpalettáját: a Kölnben megrendezés kerülő 2007. évi DMS1 EXPO keretében a DMS/ECM2 szoftver stuttgarti előállítója bemutatja új Web Content Management (WCM)3 moduljának elso verzióját. A termék a tervek szerint 2008 első negyedévében kerül forgalomba. Az ELO WCM nagymértékben megkönnyíti a saját webes felületek létrehozását azzal, hogy elkülöníti a grafikai, navigációs és szerkezeti elemeket a tartalmi elemektől, valamint megkönnyíti az új tartalmak karbantartását is. Azzal, hogy a termék az ELO ECM termékcsalád integráns részét képezi, felkínál egy további előnyt is: minden adat az egyéni munkafolyamat igényei szerint egy központi tárolón keresztül kezelhető. Ennek eredményeképpen lokálisan kevesebb egyéni szoftvermegoldásra van szükség, és a szétszórt adatokhoz való hozzáférés egyetlen központból megoldható. Ezen kívül lehetségessé válik az ELO rendszerek számos közös funkciójának használata anélkül, hogy pótlólag oktatni kellene a munkavállalókat. Manapság az Internet az az elsődleges tér, ahol a vállalkozások, vásárlók és üzleti partnerek közötti kommunikáció és információcsere zajlik. A WCM megoldás segítségével az információk rendkívül gyorsan és egyszeruen publikálhatóak. Az intelligens szoftverre támaszkodva az ELO WCM elkülöníti egymástól a grafikai szerkezeteket, a menü elemeit, a navigációs elemeket és a tartalmakat. A saját internetes honlap létrehozása és fenntartása gyermekjátékká egyszerűsödik. Ezt pontosan azok a funkciók teszik lehetővé, amelyekkel az ELO kiegészítette a meglévő ECM funkciókészletet. Az ELO meglévő rendszerarchitektúrájába szervesen illeszkedő új ELO WCM modul segítségével a felhasználók rendkívül könnyen hozhatnak létre menürendszereket és navigációs elemeket saját weboldalukon. De ez még nem minden, hiszen az új fejlesztéssel a felhasználó saját igényei szerint igen egyszerű módon testre szabhatja a weblapot. Az előre berendezett sémákra és oldalstílusokra támaszkodva a kevésbé képzett felhasználók is vonzó, képekkel ellátott honlapokat hozhatnak létre. A professzionális felhasználók számára pedig az index szerver programozhatóvá válása nyújt szinte korlátlan lehetőségeket a webes megjelenés gazdagítására.

Különböző nyelvek párhuzamos kezelése

A HTML formátumú oldalak gyors létrehozását szolgálja az ELO WCM felhasználóbarát szerkesztoje. A tartalmakkal feltöltött oldalaknak a navigációs rendszerben történő elhelyezésével a weboldal szerkezete és tartalmai egymáshoz rendelhetőek. Létrehozhatóak olyan hivatkozások, amelyek a többi tartalmi oldal közötti átfogó navigálást teszik lehetővé. A fejlesztés kiemelkedő erénye, hogy egyetlen fa-struktúra segítségével párhuzamosan számos nyelv kezelése is megoldható. Az ELO WCM segítségével levezényelhető a publikálás folyamata és a tartalmak több nyelve való lefordítása is. Ilyen funkciót csak kevés WCM megoldás kínál ma a piacon.

Magas szintű biztonság és zökkenőmentes illeszkedés

Az adatbiztonság igen magas szinten valósul meg. Az ELO sokfunkciós felhasználó-kezelési rendszere lehetővé teszi annak beállítását, hogy melyik felhasználó vagy felhasználói csoport férhessen hozzá bizonyos elemekhez. Egy vállalkozás különböző felhasználói csoportjai igen gyorsan és kényelmesen publikálhatnak tartalmakat a közös ELO alkalmazás segítségével cégük honlapján, miközben az egész tartalom biztonságos kezelése az ELO irattári szerverről történik. A beépítetett workflow-motor megkönnyíti az igen összetett és nagyméretű weboldalak kezelését, és gondoskodik az ütemezett tartalmak időben történő megjelentetésérol. Az ECM teljes közös funkciókészletének elemi, mint a workflow, a felhasználó-kezelés, elektronikus aláírás, hozzáférési jogosultságok, verzió-követés, irattárazás, együttműködés, irattári beléptetés és kiléptetés, kombinálhatóak egymással az ELO WCM segítségével. Mindez zökkenőmentesen illeszkedik az ELO meglévő termékpalettájának elemeihez. Ennek köszönhető alig van szükség az ELO rendszer használóinak továbbképzésére. A nyílt rendszer-architektúra lehetővé teszi az üzleti partnerek és ügyfelek számára azt is, hogy az ELO WCM rendszerre támaszkodva egyéni modulokat hozzanak létre, és így további funkciókat bocsássanak saját belső felhasználóik rendelkezésére.

1 DMS – Document Management System = Dokumentum-kezelő Rendszer,

2 ECM – Enterprise Content Management = Vállalati Tartalom Menedzsment.

3 WCM – Web Content Management = Webes Tartalom Menedzsment