ScienceOpen – a tudás kapuja

Access – Networking – Organize – Publishing

A ScienceOpen a tudáshoz való hozzáférést (Access), a tudományos kapcsolatok (Networking) erősítését, a tudás szervezését (Organize) és terjesztését (Publishing) támogató 2013-ban indított innovatív kutatási és publikálási platform.

www.ScienceOpen.com

ScienceOpenA rendszer a tudományos közösségek és a nyilvánosság számára egyaránt nyitva áll. A ScienceOpen azon meggyőződésen alapul, hogy a tudományos eredmények gyors publikálása, az azokhoz való korlátlan hozzáférés, a véleménycsere és együttműködés lehetősége segíti a kreativitást és a tudomány eredményeinek felhasználását.

Más hasonló célú portálokkal szemben a ScienceOpen egyedülálló lehetőséget ad a véleménycserére és a közzétett eredmények értékelésére. A vélemények alapján a szerzőknek lehetősége van módosítások közzétételére is. Az értékelések és hivatkozások segítik az eredmények újszerűségének és fontosságának megítélését.

A gyors ütemben növekvő ScienceOpen már jelenleg is több mint egy millió cikket tartalmaz a tudomány legkülönbözőbb területeiről. A hatalmas méretű ismeretanyagban való tájékozódást segíti a korszerű felület és a hatékony, különböző szempontok figyelembe vételét biztosító keresési lehetőségek.

Mi, az Ovitas Magyarországnál büszkék vagy arra, hogy részt vettünk és veszünk a ScienceOpen technikai megvalósításában. Elsősorban a felhasználói felület, a keresés és dokumentumok automatikus feldolgozásának kialakítása bizonyítja kollégáink szakértelmét. A munkákban való részvétel nem a véletlen műve, cégünk egyik alapítója úgyszintén alapítója és ötletgazdája a ScienceOpennek. A munka során szerzett tapasztalatokat számos más feladatnál hasznosítjuk.