Az ELO Digital Office november 20. és 22. között kiállítóként vesz részt a Frankfurti E.B.I.F. ’07 rendezvényen

Az ELO Digital Office november 20. és 22. között kiállítóként vesz részt a Frankfurti E.B.I.F.Y07 rendezvényen. A stuttgarti szoftverfejlesztő vállalat első alkalommal mutatja be speciális vállalati tartalom-menedzsment (Enterprise-Content-Management – ECM) rendszerét, amely bankok és biztosítók számára készült. Az ECM portfolió optimális platformot nyújt hitelintézeti és biztosítási iratok hatékony kezeléséhez. A csomagban foglalt megoldások a kisteljesítményű kezdő változattól egészen a platform-független, magas fokon skálázható és ügyfélorientált high-end megoldásokig terjednek. Számos olyan neves hitelintézet, mint a Commerzbank AG, a Securicor Bankenservice GmbH, a Degussa Bank GmbH valamint a Lana Raiffeisen Pénztár használja már sikeresen az ELO által gyártott szoftvereket. A mindennapi pénzügyi ügymenetben kezelendő iratok mennyisége folyamatosan növekszik. Ennek oka nem utolsó sorban a piacok globalizálódásában keresendő, valamint abban a konszolidációs hullámban, amelynek a pénzügyi világ sem képes megálljt parancsolni. Legyen szó hiteligazgatásról, bonitás-vizsgálatról, jogi szakvéleményekrol, kockázatelemzésrol, ingatlanértékelésrol vagy tozsdei elszámolásokról: a papírhegyek megállíthatatlanul növekszenek, és az elektronikus levelezést szolgáló postafiókok is egy gyorsabban telnek fel. Nehezíti a helyzetet, hogy a dokumentumokat különböző osztályok dolgozzák fel és szerkesztik. Ezek az iratok és az ezek alapjául szolgáló információk egyben a tanácsadási tevékenység, az ügyintézés és ügyfélszolgálat értékes adatbázisaként is szolgálnak. Az iratok hatékony kezelése döntő fontosságú az ügyfelek elégedettsége és a gazdaságilag hatékony munka szempontjából.

Megbízhatóság és hatékonyság az automatizálásnak köszönhetően

Az ELO rendszerek hatékony platformot kínálnak, segítségükkel a feldolgozási folyamatok oroszlánrésze automatikussá és ezzel hatékonyabbá is válik. Lehetővé teszik mind az elektronikus, mind pedig a papíralapon beérkező posta automatizált rögzítését és a megfelelő feldolgozási célállomásokra történő pontos eljuttatását. A grafikus munkafolyamat-kezelő (workflow) segítségével a munkafolyamatok és az iratáramoltatás az egyes vállalati részlegek szerint célzottan irányítható, de emellett lehetséges automatikus emlékeztetők, figyelmeztetési és zárolási intervallumok valamint határidők beállítása és megbízható kezelése is – így a fontos feladatok biztosan nem felejtődnek el.

Az elektronikus aláírás biztosítja a jogi érvényességet

Az elektronikus feldolgozási folyamat megszakadását elkerülendő az ELO Digital Office minden ECM konstrukciójának integrált részt képezi az elektronikus aláírás. Ezzel a felhasználó számára lehetővé válik, hogy a dokumentumokat egyetlen egérkattintással minősített aláírással lássa el az ELO archívumában. Az elektronikus aláírás jogi keretét az aláírásokról szóló törvény határozza meg. A jogszabály szerint az elektronikus aláírás egyenrangúvá vált a sajátkezű aláírással. Ennek az az előnye, hogy elektronikus feldolgozási folyamat nem szakad meg, miközben az aláírások jogi hitelessége mellett a munkafolyamat lehető legnagyobb hatékonysága is biztosított.